Verantwoorde tip

Regen op het dak

Aan regen hebben we deze zomer bepaald geen gebrek gehad. Toch blijft het zonde als hemelwater zomaar het riool inloopt. Opvangen blijft dus altijd een slim idee. Je kunt het doen met de bekende regenton (tegenwoordig hebben ze ook kleinere modelletjes voor op het balkon) of als je een eigen huis met tuin hebt, kun je ook een regenwaterput installeren (in België is het vaak verplícht dit te doen bij het bouwen van een huis of grondige renovatie!). Hiermee kan je dan de wc doorspoelen en ook kan je het gebruiken voor de wasmachine. Of natuurlijk de plantjes water geven als het weer droger is.  

Volg mij ook op Instagram @verantwoordepraktijken

Bedankt voor het aanmelden!

Uit de oude doos

Naar Engeland met de trein!

eurostar_edited.jpg

Omdat ik sinds 2018 probeer niet meer te vliegen, ging ik in 2019 met de trein naar Engeland. Iets wat me super goed bevallen is. Niet alleen omdat het vlotjes ging, maar ook omdat ik echt het gevoel had dat ik aan het reizen was: je zag langzaam de landschappen veranderen, terwijl je bij een vlucht naar Londen alleen water ziet en alweer moet dalen, terwijl je net opgestegen bent! Als alles meezit ga ik dit jaar weer en dan niet alleen maar dan met mijn vriend. Hier het verslag van 2019 

 

 

Leestip

Fred en Wilma in de Vinexwijk - Nienke Oosterbaan

Hoe scheer je schapen, maak je jam, drink je koffie van pads zonder een Senseo of maak je een van sloophout een echte Piet-Hein Eekstoel? In dit leuke boek van Nienke Oosterhuis vind je heel veel tips om zelfvoorzienend te kunnen leven en lees je over ingenieuze uitvindingen van groene Willy Wortels. Leuk om zelf ideetjes op te doen cadeau te geven aan vrienden met off grid woonplannen.

17950442461446437.jpg

Circl

De Ceuvel

Podcast

banner_inspiratorszonder.png

Lees hier ook de artikelen die ik schreef voor hét online duurzaamheidsplatform GRN United.

Copyright by Sasja de Vos